Arkki Türkiye, çocukların seslerinin duyulmasını sağlamak için çocukları gelecekte güzel, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir yaşam için yenilikçi çözümler üretmeye davet ediyor.
“Geleceğin Şehirleri” atölyeleri ile çocuklar, gelecek yaşamı hayal ederek şehirlerin vizyonuna katkıda bulunuyor!
Güzel; farklı kültürler, disiplinler, cinsiyetler ve yaşlar arasındaki diyaloğun, herkes için daha iyi bir yer hayal etme fırsatı haline geldiği kapsayıcı ve erişilebilir alanlar anlamına geliyor.
Sürdürülebilir; yapılı çevremiz ve gezegenin ekosistemleri arasında bir diyalog oluşturan sürdürülebilir çözümler anlamına geliyor. Kaynakları yenileyen ve biyoçeşitliliği koruyan doğal döngülerden ilham alan yenilikçi yaklaşımları gerçekleştirmek anlamına geliyor.
Kapsayıcı; yaratıcılıktan, sanattan ve kültürden ilham alarak fiziksel varlığımızın ötesinde ihtiyaçlara cevap veren deneyimleri, zenginleştirmek anlamına geliyor. Farklılıkları birbirinden öğrenme fırsatı olarak takdir etmek anlamına geliyor.
El becerisini kullanarak çizim ve maket oluşturmaya vurgu yapan tasarım odaklı düşünme süreçlerine dahil olan 4-19 yaş aralığındaki çocuklar ve gençler, yeni teknolojiler, sürdürülebilirlik, doğa, entegrasyon, yenileme ve geri dönüşüm gibi konularda yenilikçi fikirler, çözümler ve prototipler üretecekler.
Gelecekten Bir Kare (4-6 yaş + veli)
Gelecekten Bir Kare Atölyesi’nde çocuklar; geleceğin şehrinin nasıl görüneceğini hikayeleştirerek, kendi oluşturdukları çizgi filmlerinin bir karesini resmederler.
Gelecek Canlanıyor (4-6 yaş + veli)
Gelecek Canlanıyor Atölyesi’nde çocuklar; geleceğin şehirlerindeki binaların, meydanların ve parkların nasıl olacağını üç boyutlu maketlerle üretirler.
Keşke Gerçek Olsa (4-6 yaş)
Keşke Gerçek Olsa Atölyesi’nde çocuklar; bilinen bir meydanı ya da parkı nasıl daha güzel, sürdürülebilir ve kapsayıcı hale getireceklerine dair fikirlerini resmederler.
Gelecek Nasıl Değişecek? (7-19 yaş)
Gelecek Nasıl Değişecek Atölyesi’nde öğrenciler, geleceğin şehirlerini güzel, sürdürülebilir ve kapsayıcı hale getirecek bir fikre odaklanarak zaman içinde şehrin nasıl değiştiğine ve geliştiğine dair kendi çizgi romanlarını oluştururlar.
Gelecekteki Yaşam (7-19 yaş)
Gelecekteki Yaşam atölyesinde öğrenciler, geleceğin şehirlerini güzel, sürdürülebilir ve kapsayıcı hale getirecek fikirlerini üç boyutlu maketlerle inşa ederler. Öğrenciler, kurgusal bir şehir üzerinden seçtikleri fonksiyonların (konut, park, ofis, hastane vb.) tasarımlarını bireysel olarak üretirler.